imageimageimage
Home Restauratie

Glas in lood herstellen is werk voor specialisten

 
Het maken van Glas in lood ramen gebeurt al vele eeuwen. In de beginperiode werden de glas in lood ramen vooral door monniken vervaardigd, omdat de glas in lood ramen vooral gebruikt werden om de kerken water- en windbestendig te maken. De monniken pasten voor het maken van de glas in lood ramen diverse technieken toe. Daarnaast werden er verschillende glassoorten gebruikt. Willen we professioneel glas in lood herstellen, is het van belang dat we de juiste glassoorten gebruiken.
 

Glassoorten voor glas in lood restauratie

 
Voor een ambachtelijke glas in lood restauratie worden verschillende glassoorten gebruikt. De meest voorkomende glassoorten voor glas in lood herstellen zijn: mondgeblazen glas,  Tisch kathedraalglas en monumenten glas. Glas wordt gemaakt van zand, soda en extra grondstoffen. De kleur wordt bepaald door de extra grondstoffen die men toevoegt. IJzer voor groen, kobalt voor blauw en seleen voor rood. De dikte van het glas bepaalt mede de lichtdoorlating en de kleur die men ervaart. Het vereist het nodige vakmanschap om de juiste kleur en glassoort te bepalen voor het glas in lood herstellen.
 

Glas in lood restauratie zorgt voor een mooi resultaat

 
Weersinvloeden tasten het lood van uw glas in lood raam aan. De loodprofielen kunnen na verloop van jaren ook door overdruk, dit ontstaat door hard dicht gooien van deuren in kleine ruimtes, beschadigd raken. Het verweerde glas in lood raam kan tijdens het glas in lood herstellen door de glazenier in ons atelier vakkundig gedemonteerd worden en opnieuw in loodprofielen worden gezet. Door gebruik te maken van het zogenaamde staallood wordt doorbuigen voorkomen. Uw gerestaureerde glas in lood raam zal er na de glas in lood restauratie weer perfect uitzien. Om het glas in lood raam wind en water dicht te maken wordt authentiek milieuvriendelijk glas in lood kit gebruikt. 
 

Tarief glas in lood restauratie op locatie

 
Binnen de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen worden door ons geen voorrijkosten berekend. Tot 100 kilometer van ons atelier in Apeldoorn € 40 exclusief btw. Boven de 100 kilometer van ons atelier in Apeldoorn prijs in overleg. Uurtarief glas in lood restauratie op locatie € 40 exclusief btw per uur. Het uurtarief voor glas in lood maken ligt aanmerkelijk lager. Dit kan zelfs vrijwel nihil zijn bij mooie projecten. Dit geldt voor projecten zoals Neil Draper heeft gemaakt in Canada. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte over glas in lood herstellen raadpleegt u de rubriek contact.